Вашата друга половина е вътре във вас

shutterstock_109164863ooo

Тези дни толкова много хора търсят партньор, сродна душа, своята “друга половинка”. Те се чувстват непълни, “единични” без онзи “специален човек” в живота си.
Но ти не си половината от цялото, приятел. Това е лъжа. Ти никога не си бил половината от цялото. Ти си цялото; това е истинската ти природа.
Ако търсиш партньор или дори стоиш в една връзка, защото се чувстваш “половината” от едно цяло, непълен, когато си сам, недоволен от собствената си самота, уплашен от празнотата, вие ще привличаш партньор към своята сфера на нещастие и тревожност ще бълбука отдолу под връзката.
Намери своето щастие вътре в себе си. Направи щастието поле, в което живееш и съществуваш. Открий радостта на усамотението. Докато бягаш от самотата, ти винаги ще бъдеш самотен, колкото и да е претъпкан животът ти, защото ще бягаш от себе си и това е най-голямата болка от всички.
Открий радостта вътре. Бъди сам този, който винаги си търсил. След това, когато и ако си готов, да позволи на друго скъпи същество да встъпи в това поле. Остави го да бъде с вас, да играе, да остане, ако иска да остане, и да си отиде, ако иска да си отиде. Наслаждавай се на свободата им. Свържи се дълбоко. Забелязвай кога си щастлив и забелязвай кога не си щастлив, но не обвинявай друг, нито му приписвай щастието си.
Помогнете му да се научи да обича собствената си самота също.
Може би ще го наречеш свой приятел, партньор, любовник. Може би ще се ожените, може да заживеете заедно, може би ще създадете семейство, може би никога няма да се видите отново. В радостта от дълбоката връзка етикетите няма да имат толкова голямо значение и бъдещето ще се погрижи за себе си.
И ти ще си намерил другата половина вътре в себе си. И страхът от самотата ще изчезне в залезите.

 

Джеф Фостър

източник:Alhambra

Можете да коментирате чрез:

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *